Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Víte, za kolik jezdí rodiny revizorů v MHD?

Víte, za kolik jezdí rodiny revizorů v MHD?

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Všichni zaměstnanci pražského dopravního podniku (DPP) můžou využívat zaměstnaneckého jízdného, které platí pro ně i jejich rodiny, jak upravuje kolektivní smlouva s DPP. Víte, kolik rodinných příslušníků za zvýhodněné jízdné po Praze jezdí?

Pracovníci v dopravním podniku mají nárok na zlevněné jízdné, místo běžných 4 750 korun, které platí za roční kupon zbytek dospělé Prahy, je stojí roční jízdenka 50 korun. Tato sleva platí i pro bývalé zaměstnance, kteří již odešli do důchodu. Jejich rodiny pak platí 200 korun ročně za člena.

Nároky na zaměstnanecké jízdné má 10 342 osob, z nich je využívá 9 665.Vyšší čísla jsou u rodinných příslušníků, kde má nárok přes 11 110 lidí, využívá je pak 8 293.

„Celková suma vybraná v roce 2013 za zaměstnanecké jízdné je 2 186 200 korun,“ konstatuje mluvčí podniku Aneta Řehková, podle které se nedá jednoznačně určit, kolik peněz by DPP získal, kdyby všichni platili plné jízdné. „Nevíme kolik, popř. jaký typ předplatného jízdného by si zaměstnanci a rodinní příslušníci zakoupili,“ vysvětluje mluvčí. V Praze nyní pracuje přibližně 150 revizorů.

Kolektivní smlouva vyprší na konci roku 2015. „O změnách v oblasti zaměstnaneckého jízdného se aktuálně neuvažuje,“ uzavřela Řehková.

Témata:  pokuty Revizoři

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy