Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Amerika si oddychla, akcie večer smazaly těžké ztráty

Amerika si oddychla, akcie večer smazaly těžké ztráty

Foto: Wikipedia

Akcie na Wall Street opět posilují. Páteční seanci sice zahájily růstem, pak ale začaly ztrácet, aby se opět přehouply k ziskům.

Index Dow Jones industrial average posiloval krátce po 20. hodině SELČ o 1,06 procenta a dostal se tak na úroveň 11 504,70 bodu.

Index S&P 500 ve stejnou dobu rostl o 0,83 procenta a vyšplhal se na hodnotu 1210,0 bodu. Index technologických akcií Nasdaq Composite přidal 0,16 procenta na 2560,42 bodu.

Wall Street pomohly mimo jiné statistiky o vývoji americké nezaměstnanosti v červenci. Ta nečekaně klesla na 9,1 procenta. Údaje o nezaměstnanosti za červenec tak trhy překvapily. Analytici totiž očekávali, že bude míra nezaměstnanosti stagnovat na červnových 9,2 procenta. Podle amerického ministerstva práce ve Spojených státech vzniklo v červenci 117 tisíc nových pracovních míst. Analytici přitom očekávali, že jich vzniklo 85 tisíc. Data o červencové nezaměstnanosti v USA by podle agentury Reuters mohla zmírnit obavy z toho, že americká ekonomika sklouzne do nové recese.

Témata:  burza Wall street

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy