Chudí lidé jsou akorát brzdou společnosti. Skupina rozlítila uživatele sociálních sítí

„Chudí lidé jsou akorát brzdou společnosti.“ Takový je název jedné ze skupin na sociální síti Facebook. Přestože má tato skupina nejasný původ i záměr, vyvolala velmi bouřlivou odezvu.

reklama

„Abych vám vysvětlil mé pohnutky k založení stránky - dnes jsem byl se svou rodinou v restauraci, vyhlášené po celé Praze, doufal jsem, že tam nenarazím na nějaké socky, ale opak byl pravdou. Zrovna, když jsem si chtěl vychutnat brazilské víno, jsem uslyšel rozčilujícího se ubožáka nad cenou obědu, prý je 1500,- Kč za oběd pro něj moc, že tolik nemá, že musí živit rodinu. Jsem opravdu znechucen, že tak chudí lidé mezi námi jsou a dokáží zkazit den. Proto vznikla tato iniciativa. Hezký, sockami nerušený den, přeje magister a dobrý muž pan Vlček," píše se v úplně prvním příspěvku skupiny. Za osm hodin existence měla skupina 26 členů a desítky odpůrců.

Lidé se přou o to, zda je stránka myšlena vážně či z recese a jestli není její autor psychicky narušený člověk. Milan Pudil například píše: „Tu stránku určitě založil nějakej ODSáckej čůr*k." Jiří Horák pak názoru pana Vlčka oponuje: „Brzdou společnosti jsou ti bohatí, kteří parazitují na společnosti."

Někteří internetoví uživatelé dokonce spekulují, že záměrem stránky je rozkmotřit protivládní tábor. V každém případě se málokdy stane, aby stránka za 8 hodin existence dokázala vyvolat tak peprnou diskuzi.

Témata: facebook | chudoba

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky