Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek to tady rozkradl. Nic se neproflákalo, zlobí se Huml

Kalousek to tady rozkradl. Nic se neproflákalo, zlobí se Huml

Foto: Vlada.cz

Slova Miroslava Kalouska (TOP09) o proflákání zlatého času Evropy donutila Stanislava Humla (ČSSD) k sepsání reakce. Zlaté časy se podle něj neproflákaly, ale rozkradly. A Kalousek byl u toho.

Kalousek na jednání, které nemělo být přístupné novinářům, hovořil o prosperitě ČR. Tu jsme prý proflákali a teď nás čeká období utahování opasků. A co přesně jsme proflákali? „Zdroje z privatizací, zdroje z Evropy, zdroje z daní nás všech. Neproflákali, rozkradli je přesnější,“ píše Huml s tím, že Kalousek pozapomněl dodat, že byl u toho.Následně Huml fiktivně cituje Kalouska: „Od samého začátku a s každou vládou. Ještě v tomto volebním období jsem se snažil prosadit boží superzakázku na odstranění ekologických škod ve výši 1 000 000 000 korun, které nebyly nutné, zapomněl dodat. Nekontroloval jsem na ministerstvu evropské dotace a tak nám zarazili plnění ve výši 25 000 000 000 korun, zapomněl dodat - tím nám Evropa také říká - pokusili jste se ty peníze ukrást chlapci. Jak jinak nazvat čerpání z veřejných rozpočtů mimo pravidla?“Přeběhlík od Věcí veřejných, Stanislav Huml, pak upozorňuje na protimluv ministra Kalouska: „Konzervativní politiku nelze dělat bez zvyšování daní. Dodnes jsem si myslel, že konzervativci jsou naopak proti zvyšování daní a zasahování Kalousků do našich životů. Je to jinak.“Ke svému článku na blogu idnes.cz přidal Huml i obrázek, který si dělá srandu ze spekulací nad tím, kdo opravdu vede vládu. Zda premiér Petr Nečas (ODS) nebo Miroslav Kalousek (TOP09). Stanislav Huml si dle obrázku myslí, že stát vede Kalousek.

Témata:  Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy