Zachraňte nás! Křičí školské odbory

Konec prázdnin přinesl i probuzení odborů z letního spánku. Školské odbory za pomoci protivládních iniciativ jako ProAlt připravily Turné za záchranu vzdělanosti, školství a kultury.

reklama

Během této akce chtějí odboráři a aktivisté objíždět všechna krajská města a vysvětlovat občanům, že je potřeba zajistit finance pro školství a kulturu. Oba resorty se dlouhodobě potýkají s nedostatkem peněz a platy zaměstnanců v těchto oborech nepatří k nejlepším.

Na webu ProAlt k tomu píší: „Se začátkem školního roku 3. 9. 2012 zahájili zástupci školských odborů a dalších iniciativ Turné za záchranu vzdělanosti, školství a kultury. V jeho rámci chtějí ve všech krajských městech seznámit veřejnost především s nedostatkem financí ve školství a kultuře. V průběhu září a října tak bude po větších městech republiky putovat informační stánek, v němž se budou mimo jiné konat veřejné debaty a hudební produkce“.

Odbory během prázdnin pozastavily své protestní akce. Nejspíš z toho důvodu, že mnoho lidí odjíždí na dovolené a účast na protestních akcích by klesla ještě víc. Již před prázdninami se totiž protivládní demonstrace potýkaly s malou účastí. S blížícími se volbami ale nejspíš dochází k další aktivizaci odborů a iniciativ.

Témata: odbory | školství

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky