Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Černá díra na ministerstvu obrany!

Černá díra na ministerstvu obrany!

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

ČSSD bojuje za důkladné prošetření pochybných armádních zakázek, proto sociální demokracie navrhne Poslanecké sněmovně vznik vyšetřovací komise. Na serveru ČSSD to uvedl stínový ministr obrany Jan Hamáček.

Rezort obrany bojuje v posledních letech o každou korunu, ale dle zprávy ministerstva obrany přišla Česká republika skrze nákupy techniky přes prostředníka dokonce o 1,5 miliardy korun. Hamáček tuto ztrátu považuje za alarmující.

„Ministerský materiál mluví o období posledních šesti let a já jsem přesvědčen, že v něm uvedená čísla jsou jen velmi konzervativním odhadem a možná zbožným přáním této koalice. Výsledná ztráta za toto období, kdy se uzavírala celá řada sporných zakázek, může být mnohem vyšší,“ uvedl Hamáček.

Sociální demokracie znovu požaduje vznik komise, která by rychle prošetřila pochybné zakázky ministerstva (transportéry Pandury, vozidla Iveco a Dingo a v neposlední řadě letouny CASA). Při své předchozí snaze o vznik vyšetřovací komise byla zablokována poslanci koalice.

Témata:  Ministerstvo obrany

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy