Za 200 Kč seženete cokoliv!

V době krize se objevují různé projekty, jak si vydělat. Jedním z těchto projektů je web Manytu.cz. Server, kde zveřejníte nabídku na činnost, která vás baví. Myšlenka drobných prací za jednotnou cenu k nám přišla z USA, kde již déle běží obdobný projekt.

reklama

Jak to funguje? Například když umíte dobře psát, zakoupíte si na stránce kredit, který vám dovolí vyvěsit jeden inzerát. V něm se vychválíte, jak jste dokonalý, a že vaše práce jsou ty nejlepší možné. Poté už jen čekáte, kdo se chytne.

Za každou odvedenou práci se platí jednotná cena 200 Kč. Co přesně za tuto cenu nabídnete, je čistě na vás. Na webu tak můžete najít nejen seriozní práci, ale i zvláštnosti jako zbavování se duchů, focení plyšáka u Ruzyně nebo třeba osobní budík po telefonu.

Systém mikroprací je vhodný pro nezaměstnané nebo studenty. Dovolí jim dobrý přivýdělek. Avšak zároveň otevírá prostor pro šedou zónu ekonomiky. Jelikož danění výdělků je čistě na inzerentech, tak nepochybně dojde k tomu, že většina daně platit nebude. Proto tak může dojít k tomu, že případného neplatiče může navštívit kontrola z finančního úřadu.

Nové projekty podporující trh práce jsou rozhodně vítané. Na druhou stranu je ale jasné, že tento projekt sice umožní lidem najít přivýdělek, ale zároveň stát připraví o daně. Buďme totiž k sobě upřímní. Kdo z vás by je v tomto případě odváděl?

Témata: ekonomika

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky