Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

RegioJet koupil 12 vozů od švýcarských drah SBB

RegioJet koupil 12 vozů od švýcarských drah SBB

Foto: Student Agency

RegioJet, člen skupiny Student Agency, zakoupil 12 vozů první třídy od švýcarských státních drah SBB, jde o vozy typového označení Am61, které RegioJet do budoucna využije pro své dálkové vlaky IC RegioJet na trase Praha – Ostravsko – Žilina. Informoval o tom ředitel komunikace skupiny Aleš Ondrůj.

"Vozy od SBB budou v následujících dnech převezeny do České republiky. Přestože se jedná o špičkové vozy určené pro dálkovou dopravu, RegioJet je okamžitě posílá na kompletní rekonstrukci interiéru. Stanou se součástí flotily vozů s novým interiérem, které nasadíme do provozu jako součást dalších novinek do konce letošního roku," upřesnil Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a skupiny Student Agency. RegioJet v současnosti vlastí flotilu zhruba 40 vozů dálkové dopravy, z nichž více než dvacítka je nasazena na vlacích IC RegioJet mezi Prahou a Ostravskem, kde denně nabízí přepravní kapacitu zhruba 2900 až 3000 míst. Jejich maximální rychlost je 200 km/hod. RegioJet minulý týden učinil také další krok k rozšíření aktivit na další trhy mimo Českou republiku. Německé dráhy (DB) oznámily, že si RegioJet vybraly pro další exkluzivní jednání o společném provozování vlaků na trase Praha – Berlín – Hamburk.

Témata:  Regiojet

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy