Společnost s ručením omezeným na Slovensku

Jak je to se založením s.r.o. u našich sousedů na Slovensku?

reklama

Společnost s ručením omezeným, tzv. sro si na Slovensku může založit fyzická nebo právnická osoba žijící na území Slovenska nebo zahraniční osoba. Založit společnost si může jedna osoba, která bude jediným společníkem nebo může být společníků několik, maximálně však padesát. Pokud bude mít společnost více společníků je třeba přesně určit práva a povinnosti každého společníka a vymezit jejich ve společenské (zakladatelské) listině, kterou podepíší všichni společníci. Ještě před založením sro je nutné určit obchodní název pod kterým bude společnost při své podnikatelské činnosti vykonávat právní úkony. Sídlem společnosti bude adresa, která bude zapsaná jako adresa sídla v Obchodním rejstříku. Výše základního kapitálu musí být minimálně 5 tisíc eur, přičemž pokud bude společníků více než jeden musí být minimální vklad každého společníka 750 eur. Za závazky ručí společnost celým svým majetkem a společníci jen do výše základního kapitálu (na rozdíl od živnosti, kde živnostník ručí za své závazky celým svým majetkem neomezeně). Společnost s ručením omezeným vzniká dnem zápisu do Obchodního rejstříku a tímto dnem nabývá právní subjektivitu.

Přesné požadavky na založení sro stanovuje zákon 513/1991 Sb. Obchodní zákoník ve znění pozdějších předpisů, kde budoucí podnikatel nalezne všechny potřebné legislativní informace týkající se založení sro.

Pokud se klient chce vyhnout všem možných komplikacím, které založení sro přináší může zvolit časově nenáročnou ale finančně dražší alternativu, tedy ready made sro, kterou může vlastnit již o 24 hodin. Společnosti, které se věnují zakládání společností se věnují i ??prodeji ready made společnosti, takže nemusíte mít strach, že by firma, kterou si zakoupíte byla založena bez odborníků.

Dáváme Vám do pozornosti: fiskální pokladny za výhodné ceny!

Témata: firmy

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky