Polovina ruských firem představuje vysoké riziko

Poradenská společnost Dun & Bradstreet (D&B - NYSE:DNB) ve spolupráci se svým ruským partnerem, agenturou Interfax, vyvinula unikátní scoringový model – Due Diligence Index Ruska, který pomáhá odhalovat tzv. „shell“ nebo „single-transaction“ společnosti založené za účelem možného finančního podvodu.

reklama

Due Diligence Index tak pomáhá prověřovat ruské podnikatelské subjekty a poskytuje vysokou míru jistoty, zda sledovaný potenciální obchodní partner je spolehlivý a skutečně existuje.

 „Jedná se o zcela nový typ scoringového modelu šitý na míru nepřehledným podnikatelským podmínkám na ruském trhu“, vysvětluje ředitelka D&B pro Čechy a Slovensko Alena Seoud. „Cílem Due Diligence Indexu je usnadnit firmám nalézt spolehlivé obchodní partnery v Rusku,“ dodala Alena Seoud s tím, že se vzrůstající silou nových ekonomik budou scoringové modely šité na míru celosvětově pomáhat k rozvoji mezinárodního obchodu. 

V rámci Due Diligence Indexu poradenská společnost Dun & Bradstreet hodnotila téměř 6 milionů ruských podnikatelských subjektů, přičemž u 50 % z nich považuje riziko při obchodních transakcích za vysoké nebo nejvyšší, zatímco nízké a mírné riziko pouze u 13 % firem.

Scoringový model je založen na odborných znalostech místního ruského trhu v oblasti regulace i obchodních postupů. Při jeho vývoji tým D&B a Interfaxu navíc úzce spolupracoval s ruskými orgány státní správy a předními akademickými institucemi. D&B svým profesionálním přístupem a racionálně řízenými procesy na lokálních trzích za účely naplňování potřeb jak lokálních, tak i nadnárodních organizací, potvrzuje své postavení světové jedničky v poskytování informací pro řízení kreditních rizik.

Aktuální rating pro Rusko Dun & Bradstreet stanovila na úrovni DB5d, na stupni vysokého rizika návratnosti investice. Na stejné kategorii rizika je například hodnoceno Řecko, Egypt, Keňa, Vietnam, Island nebo Ukrajina.  Svými politickými, ekonomickými a obchodními analýzami, které D&B zpracovává pro 134 zemí světa, upozorňuje na rizika plynoucí z obchodního styku.

Témata: Rusko | firmy

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky