Majetek Prahy je v další exekuci kvůli částce 6600 korun

Hlavnímu městu hrozí další exekuce a znovu i zápis poznámky o dluhu u veškerého majetku v katastru nemovitostí. Podle informací TV Nova exekutorská komora tvrdí, že magistrát pozdě zaplatil náklady za prohraný soudní spor ve výši 6600 korun.

reklama

Město podle exekutorů spor prohrálo a náklady nezaplatilo včas. Naskočily tak další poplatky ve výši 13 tisíc korun, o které teď jde.

Praze opět hrozí zápis o exekučním řízení v katastru nemovitostí u veškerého majetku – tedy i u památek jako je Karlův most nebo Staroměstská radnice. Zápis by se mohl v katastru objevit už v pondělí.
 
"My víme stoprocentně, že tam žádný dluh nevázne," bránila se mluvčí pražského magistrátu Tereza Krásenská. Podle ní Praha vše řádně zaplatila.
 
Praha má problém s hrozící exekucí už podruhé za 14 dní. Předtím mělo město v katastru nemovitostí poznámku o dluhu u všech svých nemovitostí kvůli úřednici, která nezaplatila 163 tisíc korun. Město dluh uhradilo dodatečně.

"Magistrát by měl jít příkladem dalším dlužníkům. Ale hlavně měl by respektovat pravomocná rozhodnutí soudu a rozsudky. Tímto vyjadřuje pouze neúctu k právu," reagovala na případ ve svém prohlášení Exekutorská komora ČR. Podle Krásenské šlo ale o zbytečně vyhrocenou reakci, protože žádná dlužná částka neexistuje.
 
Podle informací TV Nova má v pondělí proběhnout schůzka mezi exekutorem a magistrátními úředníky. Když zaplacení dluhu prokážou, řízení skončí.

Témata: Praha | exekuce

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky