K přihlášení do mobilního bankovnictví stačí otisk prstu

Pouze otiskem prstu se nyní lze jednoduše a rychle přihlásit do aplikace Mobilní banka od Komerční banky. Tato technologická novinka je zatím dostupná pro telefonní přístroje společnosti Apple s operačním systémem iOS, a to konkrétně pro modely iPhone 5S, iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Pro autorizaci transakcí bude nutné nadále zadávat heslo.

Ilustrační fotografie
reklama

„Využití biometrických dat, jako je například otisk prstu, je přirozeným trendem, který bude stále více ovlivňovat moderní bankovní služby. Komerční banka v tomto směru učinila první krok. Přihlášení do Mobilní banky je nyní při zachování maximální míry zabezpečení jednoduché a příjemné. Naši klienti ocení, že si nyní nemusí pamatovat přihlašovací údaje,“ uvedl Mojmír Prokop, manažer Distribučních kanálů a Customer Intelligence v KB.

Mobilní bankovnictví Komerční banky Mobilní banka je uživatelsky přívětivá a propracovaná aplikace s mnoha funkcemi. Kromě odeslání platebního příkazu umožňuje například sjednání žádosti o úvěr a vyřízení cestovního pojištění. Dále umí načítání a generování QR kódů, poskytuje informace o kurzech měn, o podílových fondech a také najde v okolí bankomaty a pobočky Komerční banky i místa, kde lze uplatnit slevy z programů nabízených pro majitele Lady karty a A karty.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky