Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Plaťte kartou, dostanete odměnu! Visa láká k návštěvě evropských velkoměst

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Barcelona, Berlín, Londýn, Milán a Paříž – pětice měst, kde se v létě vyplatí platit kartou Visa. Prázdninová kampaň Metropolitní výhody Visa nabídne jejich uživatelům řadu zajímavých bonusů.

Slevy při nakupování, městském cestování, v restauracích, při kulturních akcích a v zábavních podnicích – na to vše se o letošních letních prázdninách mohou těšit návštěvníci pětice zmíněných evropských velkoměst, pokud v partnerských podnicích kampaně zaplatí platební kartou Visa. Akce Metropolitní výhody Visa začíná 1. července a končí 31. srpna 2015.

Platby kartou v zahraničí na vzestupu

Z meziročního srovnání statistik asociace Visa vyplývá, že placení kartou v zahraničí výrazně nabývá na oblibě. „Počet mezinárodních transakcí v porovnání s předchozím rokem vzrostl o 5 až30 procent. Nárůsty se liší závislosti na bance, jejích produktech či typu klienta. Jednoduché, pohodlné a bezpečné placení si jednoznačně získávástále více příznivců,“konstatuje Marcel Gajdoš, regionální manažer asociace Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Dvouměsíční kampaň Metropolitní výhody Visa, do níž se v pěti evropských městech zapojí celkem 125 obchodníků, je první svého druhu. „Rádi bychom spotřebitelům touto cestou připomněli, že platit kartou v zahraničí je stejně jednoduché a pohodlné jako doma. A že to může být i velmi výhodné,“ uvádí Marcel Gajdoš.

Vice informací a přehled výhod najdete ZDE.

Témata:  platební karty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.