Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a úterý 6. března

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Od jihozápadu postoupí nad naše území tlaková níže ve vyšších vrstvách atmosféry, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Převážně zataženo, od jihovýchodu postupně na většině území sněžení nebo mrznoucí mrholení. K ránu na východě Moravy a Slezska pod 400 m i déšť se sněhem nebo mrznoucí déšť. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší teploty 0 až -4 °C. Slabý jihovýchodní až východní vítr 1 až 4 m/s, na Českomoravské vrchovině vítr mírný 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: většinou mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Převážně zataženo a na většině území sněžení, místy přechodně i vydatné. Ojediněle mrznoucí mrholení. Během dne v polohách pod 400 m, na východě Moravy a Slezska pod 600 m, i déšť se sněhem nebo déšť, ojediněle mrznoucí s tvorbou slabé ledovky. Ojediněle mlhy, zpočátku i mrznoucí. Nejvyšší teploty 0 až +4 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na Českomoravské vrchovině zpočátku mírný jihovýchodní 3 až 7 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles, večer slabý vzestup

Rozptylové podmínky: většinou mírně nepříznivé, během dne místy dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy