Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 8. prosince

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes naše území bude postupovat k východu studená fronta. Za ní k nám bude zesilovat kolem hluboké tlakové níže nad Skandinávií příliv studeného vzduchu od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Jasno až polojasno, na Moravě zpočátku ojediněle, postupně místy nízká oblačnost, ojediněle mrznoucí mlhy. V Čechách od severozápadu přibývání frontální oblačnosti, na většině území déšť, ojediněle mrznoucí, postupně na západě a severu Čech nad 800 m sněžení. Nejnižší teploty +3 až -1 °C, na Moravě, a ojediněle i jinde při zmenšené oblačnosti kolem -3 °C. V Čechách k ránu oteplování. V Čechách a ve Slezsku čerstvý jihozápadní vítr 4 až 9 m/s, s nárazy kolem 15 m/s, na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h). Na Moravě vítr slabý proměnlivý do 4 m/s.

Tlaková tendence: mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré, na Moravě místy mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, v Čechách na většině území, na Moravě a ve Slezsku místy déšť, ráno a dopoledne i mrznoucí, nad 800 m sněžení. Během dne v Čechách, večer i na Moravě a ve Slezsku od severozápadu proměnlivá oblačnost a od západu postupný pokles hranice sněžení až do nižších poloh. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, na Moravě ojediněle kolem 2 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C, během dne ochlazování. Čerstvý jihozápadní, postupně západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h). Na Moravě vítr slabý, postupně mírný 3 až 6 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý vzestup, na Moravě a veSlezsku zpočátku slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré, na Moravě zpočátku místy mírně nepříznivé

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy