Kvůli náboženským důvodům odmítla muslimská prodavačka v Tescu obsloužit zákazníka

Nepříjemný zážitek prožil Brit Lee Saunders (35), když chtěl těsně před Vánocemi nakoupit v malé pobočce řetězce Tesco v britském Felthamu. Poté, co na pás vyskládal svůj nákup, jej mladá prodavačka se šátkem na hlavě odmítla obsloužit a poslala jej do jiné fronty. Prý kvůli náboženským důvodům.

Ilustrační fotografie
reklama

Brit si chtěl v obchodě koupit LED světla a Xbox FIFA 17 pro svého syna. Problematickou položkou byla láhev vína. Právě kvůli ní jej asi dvacetiletá dívka se šátkem na hlavě odmítla obsloužit a poprosila jej, aby přešel k jiné pokladně. Informuje o tom server Daily Mail.

Poté, co si nakupující stěžoval manažerovi, se ukázalo, že jej dívka odmítla obsloužit z „náboženských důvodů. Saunders se netají tím, že byl kvůli incidentu naštvaný a zmatený. „Pokud se ucházíte o místo, určitě musíte být schopni dělat vše, co toto zaměstnání obnáší,“ tvrdí muž.
 
„Mělo by být jasně poznat, že s některými položkami k pokladně prostě nemůžu. Ale kolem nebyla žádná varování ani signály,“ popisuje Brit. „Poté se mi omluvila, ale ona vlastně do té pozice byla vtlačena. Není to úplně její vina, abych byl spravedlivý,“ přiznal zákazník.

Za incident se omluvil také mluvčí Tesca. Zaměstnanci podle něj udělali vše, co mohli, aby situaci vyřešili. „Zastáváme pragmatický přístup, pokud má kolega obavy kvůli práci o kterou byl požádán. Omlouváme se našim zákazníkům za způsobené nepříjemnosti,“ uvedl mluvčí s tím, že zaměstnankyně pracuje v obchodě, kde obvykle alkohol prodáván není a proto do budoucna požádá jiného kolegu, aby jí se situací pomohl.

David Upstone ze zákaznického servisu společnosti Tesco dodal, že mladá prodavačka požádala, aby z náboženských důvodů nemusela prodávat alkohol. „Pokud jde o začlenění prodejců - děláme vše, co můžeme, abychom uspokojili potřeby každého člověka,“ dodal.

Témata: tesco | Muslimové

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky