Islamisté tvrdí: Útok v Německu je součást celosvětového plánu na zabití všech nevěřících

K pondělnímu útoku v Berlíně se podle některých médií už přihlásil Islámský stát. Ten už dříve útoky na vánoční trhy vyhrožoval. Jisté je, že islamisté útok oslavují, dokazuje to také konverzace mezi radikály, kterou zveřejnil server Breitbart Jeruzalém. Nemluví přitom jen o dění v Německu, ale i o atentátu na ruského velvyslance v Ankaře.

Teroristický útok v Berlíně (19. 12. 2016)
reklama

Server zveřejnil některá vyjádření, která mezi sebou islamisté sdílí v uzavřené skupině na chatu na síti Telegram. Tato skupina je určena pro džihádisty a jejich sympatizanty.

„Lvi Alláha posílají pozdrav na vaši půdu, která se vzbouřila a bojuje s bezvěrci. Dnes budou nevěřící křičet a trpět kvůli vraždě ruského prasete v Turecku. A další lidé budou křičet kvůli Německu. Nevědí, že je to jen malá část osamělých mudžahedínů a také součást kolektivního celosvětového plánu na zabití všech nevěřících, kteří plavou v krvi muslimů v Aleppu, Mosulu i jinde,“ uvedl islamista s přezdívkou Usámova armáda.
 
„Dnes jsme se opět otřásli ruskou sílou, jako jsme jí otřásli, když naši mudžahedíni z Wilayat Sinai sestřelili jejich letadlo. S pomocí boží zítra otřeseme Spojenými státy, jako jsme otřásli Berlínem, který zaplatil stejnou cenu jako Paříž a všechny ostatní země nevěřících, které bojují proti muslimům,“ uvedl radikál Abu Dajana.

„Díky Alláhovi se našim osamělým vlkům podařilo zabít odpadlíka a ruského velvyslance ve státě nevěřícího Erdogana, a zasadit ránu bezvěrcům v srdci jejich domova v Berlíně. A tady v Sýrii, Armáda chalífátu zabila dva piloty, když sestřelila jejich letadla nedaleko Homsu. A brzy s pomocí boží budeme křičet „Alláhu Akbar!" A oslavíme útoky našich bratří ve všech zemích nevěřících,“ raduje se islamista s přezdívkou Armáda Chalífátu.

„Dnes je to Rusko, Turecko a Německo a zítra Francie, Belgie a hlava hada, Amerika. Naši mudžahedíni, naši příznivci a osamělí vlci nezapomenou na zločiny těchto nevěřících zemích, zaplatí za ně,“ dodal na chatu další radikál.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky