Evropanky jsou pro migranty děvky a lovná zvěř. Promlouvá syrský politolog i německý psychiatr

Německá společnost kvůli dění posledních dní velmi hlasitě diskutuje o migrantech a trestných činech, kterých se v Evropě dopouští. Zvláštní pozornost je přitom kladena na sexuální útoky a znásilnění. Přestože kancléřka Angela Merkelová vyzývala veřejnost, aby neházela všechny migranty do jednoho pytle, v Sýrii narozený politolog varuje, že současný trend bude pokračovat. Uvedl zajímavou zprávu server EuroZprávy.cz.

Ilustrační fotografie
reklama

Němky jsou vnímány jako „prostitutky" a přistěhovalci se domnívají, že jsou tak oprávněným terčem, varuje politolog syrského původu Bassam Tibi. Dvaasedmdesátiletý profesor v souvislosti s aktuálním děním varuje, že ženy budou dál znásilňovány migranty a že eskalace napětí mezi Němci a přistěhovalci a spory o jejich integraci budou i do budoucna představovat velký problém.

Profesor Tibi, který se přestěhoval do Německa ze Sýrie, když mu bylo 18 let, říká, že současný trend bude pravděpodobně pokračovat. „Německé ženy spí s muži, aniž by za ně byly provdány. V očích migrantů se chovají jako prostitutky," vysvětluje myšlenkové pochody migrantů.

„To je důvod, proč jsou považovány za lovnou zvěř a proč je možné je znásilnit," cituje jeho slova server Express. Migranti spáchali jen v Německu v roce 2015 1,576 sexuálních trestných činů, prvních šesti měsících letošního roku to bylo už 1,683.

„Stovky mladých muslimských mužů zachází se ženami jako s objekty, které je možné lovit. Vědí ale, že to, co dělají, je zákonem zakázáno. Myslí si ale, že německé ženy jsou děvky. Navíc vědí, že jejich činy nebudou mít žádné důsledky. Uprchlíci se německé policie nebojí. Policisté se obávají, že budou označeni za rasisty, když se s nimi budou chtít vypořádat," vysvětluje Tibi.

Psalo se:

Profesor Michael Guenter, lékařský ředitel psychiatrické klinice ve Stuttgartu, zkoumal děti migrantů, kteří se stali zločinci. Tvrdí, že existuje několik způsobů, jak se mohou mladí lidé změnit v sexuální delikventy. „Své fantazie rozvíjejí většinou ve věku mezi 15 a 17 roky, pokud vyrůstají ve špatných podmínkách, více prostoru mohou dostávat brutální fantazie.." shrnuje svou práci lékař.

„Když mladí muži pocházejí ze zemí, kde jsou ženy utlačovány, a pak vidí, jak otevřená naše společnost je, trhá je to na kusy. Nemohou se s tímto rozporem vyrovnat. Vyrostli v kultuře represivní sexuální morálky, morální doktríny, která zakazuje požívání sexuality před manželstvím. A tady jsou obklopeni sebevědomými ženami, které se neskrývají, ani se nezahalují," vysvětluje příčinu problému.

Témata: uprchlíci | Německo | lidé

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky