Úžasné koktejly z vína, které zvládnete i doma

Vinařská sezóna je v plném proudu. Vy si doma nemusíte vychutnávat jen sklenku vína, ale také si z něj můžete připravit výborný koktejl. Máme pro vás několik receptů, se kterými ohromíte svou drahou polovičku nebo přátele.

Koktejl, ilustrační fotografie
reklama

Chevrolet

Budete potřebovat:

100g jahod
lžičku cukru
5 kostek ledu
1,5 dcl růžového vína

Postup:

Do mixéru vhoďte jahody s cukrem, kostkami ledu a ingredience rozmixujte. Poté vzniklý mix nalijte do připravených sklenic a přilijte do nich růžové víno. Sklenice ozdobte rozkrojenou jahodou a drink servírujte s tlustým brčkem. Sladká vitamínová bomba určitě potěší vaše hosty!

Hawajský koktejl

Budete potřebovat:

1 dcl zmraženého ananasového džusu
1 dcl bílého vína
plátek ananasu na ozdobení

Postup:

Nechte zmrznout ananasový džus v mrazáku. Potom si připravte mixér a zmražený džus do něj vložte. K džusu přidejte bílé víno a mixér zapněte na střední obrátky. Poté nalijte koktejl do skleniček a ty ozdobte plátkem ananasu. Podávejte s tlustým brčkem.

Citronová Bowle

Budete potřebovat:

7 dcl červeného vína
5 dcl bílého vína
8 lžic cukru krystal
7 dcl sody
2 ks citronu

Postup:

Červené i bílé víno slijte do velké mísy. Přidejte cukr a také kůru z pečlivě očištěných citronů. Mísu zakryjte víkem a vložte do ledničky.

Tento nápoj je třeba připravovat s předstihem, protože v ledničce by se měl nechat chladit jeden den, během kterého je potřeba čas od času koktejl promíchat, aby se cukr dokonale rozpustil.

Těsně před podáním dochuťte citronovou šťávou a zalijte bowli sodovkou. Nejjednodušší ozdobou budou plátky čerstvě nakrájeného citrónu, kterými vyšperkujeme sklenice.

Lesní ticho

Budete potřebovat:

2 dcl polosuchého moravského Cabernetu Sauvignon rosé
2 dcl borůvkového juice
led
perlivou vodu

Postup:

Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek. Rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové.

Koktejl Mimosa

Budete potřebovat:

7,5 cl šampaňského (popřípadě sektu)
7,5 cl pomerančového džusu (použít se dá i grapefruitový)

Postup:

Do sklenky nalijte předepsané množství šampaňského a džusu, obojí dobře vychlazené. Zlehka promíchejte. Netřepejte, přišli byste tak o bublinky. Budete-li chtít Mimosu dotáhnout k dokonalosti, ozdobte ji ještě spirálkou z pomerančové kůry. A to je vše! Můžete podávat!

Témata: víno | koktejl

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky