Lidé se bojí jezdit do Francie, země platí za teror

14. července ve Francii proběhl teroristický útok, kdy během oslav v Nice muž v nákladním voze zabil 84 osob. Zpravodajský server The Local upozorňuje, že si útok vybral svou daň na francouzském turismu.

Paříž, Francie
reklama

Server s odkazem na data společnosti ForwardKeys uvádí, že v týdnu po útoku v Nice klesl oproti předchozímu roku počet příletů o 8,8 %.Turistický sektor ale již před útokem strádal, a to i kvůli teroristickým útokům v Paříži minulý rok v listopadu.

V období od ledna do 10. července letošního roku byl počet příletů do Francie celkem nižší o 5,8 %, v Paříži dokonce o 11 %. Po útocích v Nice se počet rezervací letů snížil o 20 %.

Jak server připomíná, Francie je přitom přední světovou turistickou destinací a sektor turismu se na HDP podílí asi 9 %.Ačkoliv ke krátkodobému zlepšení situace došlo okolo trvání fotbalového šampionátu Euro 2016, útok v Nice tento pozitivní efekt zrušil.

Situaci zhoršuje také trvající výjimečný stav v zemi. Podle serveru je velmi citelně znát zejména zdráhání čínských turistů, kteří váhají, zda do země jet. Server dodává, že Německo, které se v poslední době také stalo terčem útoků, podobné problémy zatím nezaznamenalo.

Témata: Francie

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky