Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Italské Alpy zasypal sníh v půlce července

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Chybí vám sníh a chtěli byste nějaký vidět? Stačí si udělat výlet do Itálie. Do italských Alp přišla zima uprostřed července. Během dnešní noci nasněžilo v Livignu.

V Itálii jsou na sníh v horách zvyklí, ale v červenci ani pro ně není běžné chodit po zasněžených kopcích. Dnes v noci teplota klesla téměř k nule. Na snímcích, které pořídila webkamera, jsou krásné vidět zasněžené kopce, které ještě včera pokrývala jen zelená tráva. Foto ZDE

Sněžilo tak silně, že některé silnice musely být uzavřeny. Situace je neobvyklá, ale ne úplně výjimečná. K podobným situacím už v minulosti došlo. Sníh bude mít krátké trvání, od zítra se vrátí slunce a teploty budou rychle stoupat.

Livigno je vysokohorské italské středisko, které leží v bezcelní zóně mezi Itálií a Švýcarskem. Do Švýcarska zasahuje pouze svou menší a nižší částí. Jsou zde v zimě výborné podmínky pro lyžování.

Témata:  Itálie Alpy počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy