Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nelegální migranti se mají lépe než vojenští veteráni. To nemůžeme dovolit, zní z USA

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Kandidát na prezidenta a zástupce republikánů Donald Trump opět v projevu brojil proti přistěhovalcům. Podle něj se mají lépe a mají lepší péči, než ti, který za Spojené státy bojovali se zbraní v ruce.

Nelegální migranti v USA často získávají lepší péči než vojenští veteráni, tvrdí miliardář Donald Trump. „Nemůžeme dovolit, aby to tak šlo dál," uvedl při vystoupení na motorkářské rally ve Washingtonu. Konkrétní příklad nebo důkazy však nepředložil.

BBC však v té souvislosti také připomíná, že loni vyvolal Trump velké kontroverze tím, když napadl vojenskou pověst republikánského senátora někdejšího prezidentského kandidáta Johna McCaina. Řekl o něm, že je považován za vojenského hrdinu jenom proto, že byl zajatcem během války ve Vietnamu. „Já mám rád lidi, které nezajali," uvedl tehdy.

Od té doby se Trump, který sám nikdy v armádě nesloužil, snaží škody napáchané těmito slovy napravit a pořádá akce pro válečné veterány a pořádá pro ně i sbírky.

Témata:  uprchlíci USA

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy