A už je to tu zase. Na český trh se dostalo kuřecí maso plné nebezpečné salmonely. Závadnou zásilku z Polska se ovšem podařilo vystopovat až v momentě, kdy byla rozebraná.
"Zásilka tří tun chlazeného kuřecího masa z Polska obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis. Přítomnost patogenních mikroorganismů potvrdily v závěru minulého týdne laboratorní testy státního veterinárního ústavu," přibližuje mluvčí Státní veterinární správy Petr Pejchal.
Závadné balíčky měly datum spotřeby už 7. června, tedy už před více než týdnem. Proto je jasné, že už kuřecí není v obchodech, ale u zákazníků.
"Část inkriminované šarže se ještě může nacházet v mrazničkách některých spotřebitelů. Státní veterinární správa proto považuje za vhodné veřejnost upozornit," doplnil Pejchal.
Závadné kuřecí určené výhradně pro český trh se dalo koupit mimo jiné v Coopu, v Tesku nebo ve večerkách. Šlo o kuřecí řízky, křídla, stehna, čtvrtky, steaky a takzvaný ořez.
A jak poznáte, jestli nemáte doma v mrazáku maso plné salmonely?
Identifikace výrobku:
Název: Kuře bez drobů, sk. A, čerstvá drůbež (Kurczak schlodzony świeźy, Klasa A PN-A-86520, Kurča chladené, čerstvá hydina)Číslo šarže (shodné s datem porážky): 3. 6. 2015 Datum spotřeby: 7. 6. 2015
Výrobce: TWIST Sp. z o.o., 44-210 Rybnik, ul. Pod Lasem 79, Polska Původ zboží: Polsko Identifikační číslo výrobce: PL 24153902 WE
Témata: Polsko, Kuřecí maso
Související
4. září 2024 11:47
19. srpna 2024 12:43
14. srpna 2024 13:45
27. července 2024 20:06
8. července 2024 21:54