Velkohubost Zemana, génius podprůměrnosti... Komentátor se pustil do prezidenta

Publicista a politický komentátor Miroslav Macek se ve svých pravidelných glosách zaměřil na spor o autorství textu loňské amnestie, který skončil v pondělí u pražského městského soudu smírem. Za vše podle něj může "velkohubost Miloše Zemana".

reklama

Spor o autorství loňské amnestie bývalého prezidenta Václava Klause skončil u pražského městského soudu smírem. Bývalý hradní právník Pavel Hasenkopf se shodl s právním zástupcem prezidentské kanceláře, prezidenta Miloše Zemana a jeho kancléře na textu, který "uvede na pravou míru", že Hasenkopf není autorem amnestie.

Spory ale nekončí a podle Macka začínají být tyto právnické piruety mezi bývalým právním poradcem Václoava Klause Pavlem Hasenkopfem a současnými obyvateli pražského Hradu v čele s prezidentem Milošem Zemanem poněkud nepřehledné.

"Takže pro stručnost: za vše může velkohubost Miloše Zemana, který často papouškuje to, co zaslechl od svých spolupracovníků, aniž by si ověřil zda je to pravda, polopravda nebo čirá lež," udeřil na svém webu Viditelný Macek bez obalu komentátor.

"Znám to z vlastní zkušenosti, když mne před drahnými roky osočil v televizi, že jsem vytuneloval Knižní velkoobchod, což mu zřejmě nakukal Pavel Rychetský (jak prozradil sám Zeman), tehdy právní zástupce věřitelů bývalého předprivatizačního vedení KV. Po soudním procesu se mi pak musel Zeman veřejně v televizi omluvit," pokačuje Macek.

"Nicméně, jak je vidět, nic nového se v toku času nenaučil a nic starého nezapomněl. Je to holt stále ten stejný genius podprůměrnosti," dodává komentátor.

Macek následně glosoval zrušení třicetikorunových poplatků v lékárnách, keré se zřejmě budou od příštího roku kompenzovat lehkým navýšením marže, což uvedl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) v České televizi v pořadu Otázky Václava Moravce. "Voliči současné vládní koalice, radujte se! Vláda vám nevytáhne 30 korun z pravé kapsy, ale z levé!" dodal Macek.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky