Best odhalil, kdo je "Babišova děvka"

Americký novinář a politický analytik žijící v České republice Erik Best se ve svých pravidelných komentářích opět pustil do ministra financí Andreje Babiše. Nejen, že vyjmenoval všechny jeho sporné činy, ale zaměřil se také na jeho obraz v bulvárních médiích. A peprnými slovy u toho nešetřil.

reklama

Babiše poslalo podle Besta bulvárnímu tisku samo nebe, neboť na něj může udeřit z mnoha různých stran. "Babiš je politikem, ale odmítá to připustit; je ministrem financí se střety zájmů, kam se podíváš; je vlastníkem společností, jež od roku 2007 získaly státní zakázky v hodnotě 14 miliard Kč," vyjmenovává na webu svého zpravodaje The Fleet Sheet's Final Word Best.

Komentátor dále upozorňuje, že Babiš je Slovák, který vybral Slovenku jako kandidátku na post pražského primátora, což dokládá odkazem na její životopis na stránkách hnutí ANO, jemuž Babiš předsedá. Toi ale stále není vše.

Babiš je podle Besta také "keynesiánský kouzelník, jenž s Final Wordem svádí přátelskou mediální bitvu ohledně svých kejklí s rozpočtem." Blesk by proto podle komentátora rozhodně měl z čeho vybírat, pokud by po Babišovi chtěl jít, podobně jako po Miroslavu Singerovi, Miroslavu Kalouskovi, Stanislavu Grossovi či Zdeňku Bakalovi.

"A přece čtenáře den po dni zásobuje jen lichotivými reportážemi z Babišovy dovolené s jeho půvabnou ženou v jižní Francii," zamýšlí se Best. "Tak proto zaplatili Daniel Křetínský s Martinem Romanem 4,7 miliardy Kč za Ringier? Aby mohli Babišovi takhle lízat paty?" táže se analytik.

"Jestliže je Křetínský Romanova děvka, nyní se zdá, že Roman je děvka Babišova," uzavírá tvrdě Best.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky