Šokující nahrávky z ČSSD: Jezdím, vole, pro úplatky, vole, do Prahy

Pondělní deník právo zveřejnil pikantní nahrávky z jednání členů okresního výkonného výboru ČSSD v Břeclavi. Díky obsahu a užitému jazyku je přirovnává k legendárnímu záznamu hovorů fotbalových bafuňářů, známého jako „Ivánku, kamaráde“.

reklama

Podle listu je nahrávka stará zhruba půl roku a mluví na ní údajně statutární místopředseda OVV Břeclav Igor Chlup, asistent poslance ČSSD Jiřího Petrů, člen OVV Zdeněk Urban a ještě jedna nebo dvě neidentifikovatelné osoby. 

"Ale to je na h...o, ale tak dobře, aj kdyby to bylo do dvě stě, tak ty dvě stě rozdělím na čtyřikrát, vole, a je to bez výběrovýho řízení. Šak to rozepíšu, šak nedělám to tejden, tak to rozepíšu na čtyři akce, vole, a je to bez výběrovky, ne?" říká neidentifikovaný hlas na nahrávce.

Chlup pro Právo připustil, že rozhovor se pravděpodobně odehrál u něj v kanceláři. Jde podle něj o politický boj o post předsedy břeclavské ČSSD. Popřel však, že by on nebo Urban ovlivňovali veřejné zakázky.

"Odjížděl sem tak zje...ej, protože z některých lidí, kterým bych proměnil dobu, začaroval bych na pět minut dva roky zpátky, ukázal bych jim jejich obraz, jak se chovali a jak mluvili o některých lidech, jak byli pos...ní, a teď bylo. Tak se poblila půlka kraja, půlka kraja. To, co oni ti zm...i vymýšlí, já bych jim pět minut ukázal minulost, ty by se pi...a propadli do kanálu," zní z další nahrávky, kterou Právo přiřadilo právě Chlupovi.

Další slova mají pro změnu patřit Urbanovi: "Já si nechávám nadávat do zkur...ých socanů, já si nechávám, vole, nenechám nadávat do zkur...ých socanů, vole? Proč ku...a?"

"Já na to musím, ku...a, najít. A jak to mám, jak najít, když mi ještě řekne, když se zeptám, hele, není tam nějaká práce, je tam někde nějaké výběrové řízení, dá se do něčeho přihlásit? A já jezdím, vole, pro úplatky, vole, kamsi do Prahy, vole, no tak to další z věcí, chápeš to," cituje list další nahrávku s neidentifikovatelným hlasem.

Témata: čssd

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky