Stát má novou taktiku, jak zatočit s nelegálními sázkami

Stát přišel na způsob, jak bojovat s nelegálním hazardem na internetu. Místo na zahraniční firmy, které ho provozují a stát na ně nemůže, se zaměří na sázkaře. První holubice již byla vypuštěna.

Ilustrační fotografie
reklama

Stát kvůli nelegálnímu hazardu přichází o obrovské sumy. Důvodem je, že nelegální zahraniční sázkové společnosti bez české licence nabízejí možnost hrát i Čechům. Zisky společností z těchto sázek se ale v Česku nedaní a stát přichází o nemalé sumy.

Ministerstvo financí nyní, jak informuje idnes.cz, přišlo s novou strategií. Místo na provozovatele sázkových serverů si došlápne na sázkaře. Stát je začne pokutovat a získá tím část peněz do své kasy. Navíc to bude mít i psychologický efekt - hráči se začnou obávat sázet u společností bez licence.

První případ pokuty už je na světě. Sázkař dostal pokutu 850 tisíc korun, protože sázel u nelegální firmy. Tato částka zajisté mnoho lidí vystraší. "Uložená sankce je jen první vlaštovkou zpřísnění přístupu k jakýmkoliv ilegálně podnikajícím subjektům v loterijním prostoru," uvedl podle idnes.cz náměstek ministra financí Ondřej Závodský.

Na české internetu lze nalézt mnoho stránek sázkových kanceláří, které jsou v češtině a tím jednoznačně cílí na tuzemské hráče, ale přitom nemají českou licenci na provoz hazardu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky