Babiš drsně u Drtinové: Kalousek notoricky lže! Má pravdu?

Andrej Babiš se na Slovensku soudí s Ústavem paměti národa o to, zda vědomě spolupracoval s StB. Babiš si je jistý, že pravda je na jeho straně. Všichni mi křivdí, říká předseda hnutí ANO.

660
reklama

Sněmovnou v prvním čtení prošel návrh služebního zákona, který opozice překřtila na Lex Babiš. „Pan Kalousek notoricky lže. Sám pro služební zákon už dvakrát v roce 2002 hlasoval. Hlasoval pro to, aby ministr nepotřeboval lustrační osvědčení," ostře kritizoval chování a projevy opozičního politika v Interview Daniely Drtinové Babiš.

Zákon o veřejné službě se prý nepřijímá kvůli němu, protože to vlastně nepotřebuje. Je přesvědčen, že lustrační osvědčení zanedlouho získá. „Brzy se rozhodne, 30. ledna mám soud a ten vyhraju. Čekám, že pak se mi všichni omluví," prohlásil pro ČT sebevědomě Babiš, který váhá, zda si pro rozsudek na konci ledna osobně zajet.

„Když nepojedu, budou mi to média vyčítat. Když už budu ve funkci a pojedu, budou mi média vyčítat, že nepracuju. Ať udělám cokoliv, budu kritizován se všech stran," posteskl si Babiš. Dodal ale, že jeden den by se z práce uvolnit mohl. „Vše záleží na momentální situaci," řekl předseda hnutí ANO.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky