Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za kritičku předražených dálnic se postavil exministr dopravy

Za kritičku předražených dálnic se postavil exministr dopravy

Foto: Adam Mráček / INCORP images

Poté, co byla odvolána kritička předražených dálnic Miloslava Pošvářová z postu ředitelky úseku kontroly kvality staveb Ředitelství silnic a dálnic, se zvedla vlna nevole. Lidé už dokonce začínají podepisovat petici za zastavení stavební lobby.

Pošvářová byla známá jako kritička předražených silničních staveb. Po svém odvolání dokonce mluvila o tom, že korupce je na ŘSD všudypřítomná a část peněz jde do kapes politiků a politických stran. Není tak divu, že se lidé dívají na její odvolaní s nevolí.

Někteří již podepisují petici za zastavení stavební lobby. "Protestujeme proti zvyšujícímu se vlivu betonářské lobby na rozhodování ministerstva dopravy a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Žádáme ochranu a podporu těm úředníkům, kteří prokazatelně hájí zájmy státu a den co den čelí ať přímým nebo nepřímým tlakům různých lobbyistických skupin," píší signatáři. Odvolání Pošvářové pak považují za odstrašující příklad.

Tuto petici podepsal i bývalý ministr dopravy Vít Bárta, a to jako jeden z prvních. Petice již má přes 250 signatářů.

Témata:  dálnice

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy