Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek udeřil do Babiše, ten mu to vrátil. Čtěte

Kalousek udeřil do Babiše, ten mu to vrátil. Čtěte

Foto: Panthermediacz z pověření MFČR

Cílem Andreje Babiše v politice je likvidace konkurence v podobě malých a středních podnikatelů. Takto ostře udeřil do miliardáře a lídra ANO Miroslav Kalousek. Sám Babiš si to ale nenechal líbit.

Kalousek velmi kriticky reagoval na slova Andreje Babiše pro MF Dnes. „Malé a střední podniky – to jsou klišé a kecy. My potřebujeme podporovat velký průmysl, který tu má tradici," prohlásil majitel Agrofertu Babiš.

Exministr financí Kalousek to následně okomentoval tak, že díky těmto slovům pochopil, o co jde Babišovi v politice. "Cílem je propojení státní moci s velkými podniky a vytvoření politicko-podnikatelského mocenského komplexu. Tomuto modelu samozřejmě překáží tvořivost malých a středních podnikatelů a svobodná soutěž bez klientelismu. Všichni ti "paraziti" (Mládek), "klišé a kecy" (Babiš) musí být zdecimováni, aby nepřekáželi oligarchům," poznamenal.

Babiš se ale vzápětí proti této interpretaci svých slov ohradil. "Bohužel jsou to "klišé a kecy" především ze strany takzvaných pravicových stran, které o podpoře živnostníků, malých a středních podnikatelů pouze mluví, ale v reálné politice jim především z popudu Miroslava Kalouska dvakrát zvýšily daně, zatěžují je neúnosnou byrokracií a nedokážou jim nabídnout stabilní podnikatelské prostředí s jasnými pravidly," reagoval v prohlášení, které mají EuroZprávy.cz k dispozici.

Jeho Agrofert od malých a středních podniků odebírá ročně zboží a služby za sedmdesát miliard korun, takže by byl sám proti sobě, kdyby je chtěl zlikvidovat.

Témata:  Miroslav Kalousek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy