Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman proti Kalouskovi. Už to začalo? SPOZ útočí na TOP 09

Zeman proti Kalouskovi. Už to začalo? SPOZ útočí na TOP 09

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Tuhý boj mezí donedávna vládní stranou a prezidentovou SPOZ se rozběhl naplno. Asi tři desítky billboardů Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) se už objevily v ulicích. A nejsou mírumilovné. Je patrné, že proběhne ostrý předvolební zápas o voliče.

Stalo se tak jen den poté, co vláda Jiřího Rusnoka nezískala důvěru a většina poslanců se začala přiklánět k předčasným volbám.Mluvčí SPOZ Vladimír Kruliš ale vyvrací, že by šlo o předvolební kampaň. Na billboardech jsou hesla "Řekněte ne zlodějům!" a "Stop Kalouskovi!" a nápis "Petice 2013 Nakradený majetek? Zabavit v plné výši!". Kruliš také dodal, že má jít o petiční kampaň. Je tomu tak? Při posledních parlamentních volbách se diskutovalo o tom, zda mají být vedeny kampaně v útočném duchu. Bylo rozhodnuto, že nikoliv. Uvidíme, zda se Česko dočká dalšího napadání mezi politiky. To se potvrdí, jakmile se podaří rozpustit Sněmovnu a stanoví se termín předčasných voleb. Tehdy poznáme, co v našich politicích skutečně je.

Témata:  TOP 09 SPO (Strana práv občanů)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy