Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečas platil svoji cizoložnici z našich peněz! Rozčílil se Kraus

Nečas platil svoji cizoložnici z našich peněz! Rozčílil se Kraus

Foto: Vlada.cz

Moderátora a herce Jana Krause naštvalo, že řada politologů a komentátorů považuje zveřejnění platu Jany Nagyové za populisticky nemravné. Ta dostala na Úřadu vlády v roce 2011 na odměnách 1,2 milionu korun.

Lidé by měli vnímat více samotnou informaci, než v jakém kabátu přišla, myslí si Kraus. Úřad vlády měl ještě za působení vlády Petra Nečase příležitost mnohokrát tyto informace zveřejnit, když jej o to žádal Nadační fond proti korupci. To však Úřad zamítl.

Kraus se zamýšlí nad tím, jak často je dnes užíváno slovo „populismus". Je používané pro sliby i lži politiků a pro politické programy. Ale o populismu práce politika dle Krause je, neboť tak získává podporu od voličů. „Politik vám ostatně řekne, že si to opravdu přeje a věří... Pak selže a svede to na opozici," uvádí na KrausMagazín.cz.

„Případ Nagyové názorně ukazuje prolhaného katolíka Nečase, "konzervativce", jak populisticky mlčel o svém bezbožném zajetí. Ukazuje se tedy, že někdy ještě horší, než populisticky vytrubovat, je: populisticky mlčet," dodává.

Podle Krause tedy není populisticky nemravné, že teď Úřad vlády zveřejnil platy, ale to, že Nečas populisticky mlčel o tom, že platil „svoji milou (cizoložnici) z našich peněz."

Témata:  Petr Nečas Jana Nagyová

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy