Obchodní zóna v Modřicích u Brna se rozroste. Přibudou další obchody

Nákupní zóna u dálnice D2 v Modřicích u Brna se má v příštích letech ještě více rozrůst. Developerská společnost Kotona plánuje v příštím roce začít stavět na dosud nezastavěné části mezi dálnicí D2 a obchodním domem Sconto. Na šesti hektarech má vzniknout třípodlažní objekt ve tvaru L na ploše přes 21.000 metrů čtverečních a mají v něm být umístěné dvě prodejny, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA.

Olympia Brno
reklama

Obchodní zóna kolem dálnice na jih od Brna se rozrůstá již od konce 90. let. Součástí je nákupní centrum Olympia s desítkami obchodů, přes silnici 152 je obchod s nábytkem Sconto a vedle něj je od loňského června zavřené dětské zábavní centrum Wikyland. Přes dálnici D2 se v nedávných letech otevřel sportovní obchod Decathlon a také další obchod s nábytkem XXXLutz. Co bude v nyní plánovaném objektu, zatím není zřejmé.

U obchodu bude k dispozici 660 parkovacích míst a předpokládá se, že zde může pracovat až 220 lidí. Budova bude třípodlažní a předpokládané dokončení je v roce 2022.

Na poli, na němž chce Kotona stavět, je půda dvou nejvyšších kategorií. Zmizí tedy nejkvalitnější půda, stejně jako zmizela v nivě Svratky pod další zástavbou v této oblasti.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky