Policie zasahuje na několika místech Česka. Podle ČT kvůli podezření z daňových úniků

Policie a celníci dnes zasahovali na několika místech v Česku, podle České televize (ČT) kvůli podezření z daňových úniků kolem Škody Plzeň. Zásahy ČTK potvrdila mluvčí celníků Martina Kaňková, nespecifikovala však, čeho se týkají. ČT také uvedla, že policisté s celníky obsadili i kanceláře v Praze na Těšnově, zadrženo údajně bylo několik lidí. Mluvčí nástupnické strojírenské skupiny Škoda Transportation Lubomíra Černá ČTK řekla, že ve skupině žádný zásah policie neprobíhá.

Policie ČR
reklama

"Celníci a policisté zasahují na několika místech v ČR, další informace k případu poskytnout nemohu," uvedla Kaňková. Případ dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze, které o tom informovalo na svých stránkách. Státní zástupkyně Petra Ullrichová uvedla, že bližší informace k trestní věci ani jejímu aktuálnímu vývoji nelze nyní poskytnout.

Koncem loňského října zasahovali policisté s celníky v Plzeňském kraji, i tehdy šlo o daňové úniky související se Škodou Plzeň. Černá tehdy uvedla, že se tehdejší řízení týkalo některých obchodních vztahů společnosti uzavřených v roce 2014.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky