Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na Nový rok

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes naše území bude od severozápadu postupovat frontální systém. Za ním k nám večer začne proudit studený vzduch, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Zataženo až oblačno, na Moravě zpočátku místy polojasno. Místy slabý déšť nebo mrholení, nad 800 m, na Moravě a ve Slezsku i v nižších polohách, i srážky sněhové. Ojediněle mlhy. Nejnižší teploty +4 až 0 °C, ve východní polovině území +1 až -3 °C. K ránu oteplování. Slabý západní nebo proměnlivý vítr do 4 m/s. K ránu vítr většinou mírný západní až jihozápadní 3 až 7 m/s. Tlaková tendence: slabý, postupně mírný pokles Rozptylové podmínky: dobré, místy až mírně nepříznivé Počasí přes den (07-24): Zataženo až oblačno, ojediněle, na severovýchodě zpočátku místy, déšť, na horách občasné sněžení nebo déšť se sněhem. K večeru od severu proměnlivá oblačnost s přeháňkami, nad 800 m, postupně nad 300 m smíšenými nebo sněhovými. Nejvyšší teploty 4 až 8 °C, v 1000 m na horách kolem 1 °C. Mírný, postupně čerstvý západní až jihozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu kolem 20 m/s (70 km/h). Večer se bude vítr měnit na severozápadní a bude dále zesilovat. Tlaková tendence: mírný až silný pokles Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí Nový rok

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy