Hackeři mohli zneužít osobní údaje 500 milionů lidí

Hackeři měli po několik let přístup k databázi rezervací hotelového řetězce Starwood Hotels, takže mohli teoreticky získat osobní údaje až 500 milionů hostů. Oznámila to dnes společnost Marriott International, která je majitelem řetězce. Akcie podniku na zprávu reagovaly téměř šestiprocentním poklesem.

Ilustrační fotografie
reklama

Firma uvedla, že hackeři se byli schopni dostávat k údajům v databázi od roku 2014. V případě 327 milionů hostů mohly tyto údaje zahrnovat například telefonní čísla a e-mailové adresy. V případě některých dalších hostů to mohly být rovněž údaje o kreditních kartách, informovala agentura Reuters.

Marriott uvedl, že narušení bezpečnosti databáze v září detekoval vnitřní bezpečnostní systém firmy. Následné vyšetřování zjistilo, že problém trvá již velmi dlouhou dobu.

Společnost Marriott koupila řetězec Starwood v roce 2016. Starwood zahrnuje například hotely W Hotels, Sheraton, Le Méridien či Four Points by Sheraton. Hotely značky Marriott využívají samostatný rezervační systém, upozorňuje server BBC.

"Hluboce litujeme, že tento incident nastal," uvedla firma. Upozornila, že je zatím brzy na odhady finančních důsledků této kauzy. Dodala nicméně, že incident nebude mít vliv na její dlouhodobé finanční zdraví.

Témata: hackeři | hotely | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky