Jak správně rozbít vejce? I tato banální věc má svůj správný postup

Ať už jsou smažená či vařená naměkko i natvrdo, vejce jsou jednou z nejoblíbenějších položek v jídelníčku. Víte ale, jak je správně připravit?

Diskuse: 4

vejce
reklama
Museli čeští vojáci zemřít? Nové prohlášení šokovalo Čechy! - anotační obrázek
Museli čeští vojáci zemřít? Nové prohlášení šokovalo Čechy!

Ať už se rozhodnete pro míchaná vejce či omeletu, je prvním krokem správně rozbít skořápku – a to může být těžší úkol, než se na první pohled zdá.

Také skořápku rozbíjíte o okraj misky, hrnečku či pánve? Pak vězte, že to podle odborníků na přípravu jídla děláte špatně. Ve skutečnosti existuje lepší způsob, jak rozbít vejce tak, aniž by vám do něj popadaly střípky ze skořápky. Všichni totiž dobře víme, že následné lovení kousků skořápky z pánve opravdu příjemné a jednoduché není.

Správný způsob, jak rozbít vejce, je "rozseknout" ho ostrým nožem. Podle expertů díky tomu zajistíte, že skořápka nebude vtlačena dovnitř jako v případě, když se vajíčka rozbíjejí o hranu mísy, která je výrazně silnější než ostří.

Výsledkem je, že se výrazně sníží pravděpodobnost, že se do vaší pánve spolu s vajíčkem dostane i kus skořápky. Odborníci tvrdí, že jedno přesné a silné ťuknutí nože do skořápky je vše, co potřebuje ke správnému rozbití vajíčka.

Témata: vejce | MoneyMAG.cz

Diskuze: Jak správně rozbít vejce? I tato banální věc má svůj správný postup

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 4, poslední 30.07.2018 12:16 Vložte komentář

Zobrazeny poslední 4 komentáře. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související:

reklama

Zprávy odjinud

Právě se děje

Další zprávy

Zobrazit: mobil | klasicky