Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

5 druhů pojištění, které si stojí za to uzavřít

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

PR článek - Člověk nikdy neví, co se může stát. Bohužel. Právě z toho důvodu se vyplatí být maximálně ostražitý a snažit se najít alespoň nějaké druhy jistot. Jednu z nich představuje pojištění. Když už se vám něco stane, alespoň část škody bude pokrytá z pojistky. Pokud aktuálně ještě žádnou pojistku nemáte, případně jste uzavřeli smlouvu jen na některé základní, jste na správném místě. V následujících řádcích se totiž zaměříme na celkem 5 druhů pojištění, o kterých stojí minimálně za to popřemýšlet.

Pojištění domácnosti

První nesmírně důležitá pojistka. Její celková cena se pochopitelně odvíjí od charakteru objektu a jeho celkové plochy. Optimální je především kombinace této pojistky a také zabezpečení domácnosti. Určitě se zabezpečovacím systémem získáte i mnohem výhodnější cenu pojištění domácnosti. Pokud už podepisujete smlouvu, nezapomeňte také uzavřít další na pojistku vybavení domácnosti. Mnohdy ale tato pojistka bývá již zahrnuta v onom komplexní pojištění objektu.

Životní pojištění

Zdraví máme jenom jedno, nicméně mnohdy se nějak obezřetně sami k sobě nechováme. I proto se vyplatí myslet na zadní vrátka a pořídit si kvalitní životní pojistku. Ostatně když si uzavíráte hypotéku, životní pojištění se stává jakousi samozřejmostí a nezbytností. Záleží jenom na tom, jakou variantu zvolíte. Všechno se odvíjí od pojištění týkající se konkrétních onemocnění a úrazů. Hodně důležitá je i výše pojistných limitů. Ty byste si měli ještě před uzavřením smlouvy velmi precizně prozkoumat.

Povinné ručení

Máte doma automobil, motocykl nebo jiné motorové vozidlo? Pak zcela jistě víte, že se u něj neobejdete bez uzavření povinného ručení. Tato zákonem stanovená pojistka je naprostou nezbytností. Pokud se stanete účastníky dopravní nehody a škodu vám způsobí někdo jiný, náhrada jde z jeho kapsy. To samé platí i pro vás když se vám podaří zavinit dopravní nehodu. V případě uzavření pojistky jde náhrada z ní. Na povinném ručení lze i hodně ušetřit. Stačí použít spolehlivý srovnávač povinného ručení.

Havarijní pojištění

Ta logicky není povinná jako zmiňované povinné ručení. Určitě ale stojí minimálně za zvážení. Především novější dražší auta si ji zaslouží. Moderní havarijní pojištění online může zahrnovat několik rizik. Určitě se vyplatí myslet na všechno. Hodně doporučovaná je podoba all inclusive nabízející také komplexní pojistné služby u nás i v zahraničí. Ty mimo jiné zahrnují třeba přistavení náhradního vozu v případě poruchy, a to kdekoli. Vaše pokažené auto přitom bude převezeno k opravě.

Cestovní pojistka

Ve výčtu poslední, nicméně velmi důležité pojištění. Ať už vyrážíte kamkoli, stojí za to si pojistku uzavřít. Výbornou volbou jsou i dlouhodobější pojistky v případě, že máte zaměstnání úzce spojené s cestováním po celém světě.

Témata:  pojišťovny cestovní pojištění životní pojištění lidé PR článek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

VZP

Zájem o příspěvky VZP láme rekordy

O příspěvky z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny je letos rekordní zájem. VZP eviduje za první čtvrtletí už 465 tisíc podaných žádostí. V porovnání s loňskem se jedná o 50% nárůst. Nejčastěji si klienti žádají o příspěvek na pohybové aktivity a na dentální hygienu. Aby byly žádosti i přes enormní navýšení vyřízeny v co nejkratším čase, přistoupila pojišťovna k posílení personálních kapacit.