Češi se zlobí. Hromadně se registrují do celonárodní aukce mobilních tarifů

Nezávislá spotřebitelská organizace dTest se opět rozhodla vyjít vstříc spotřebitelům a spustila kampaň „Chci výhodnější tarif“. Z mezinárodního srovnání totiž vyplynulo, v jak nevýhodném postavení se český spotřebitel nachází oproti sousedům v Polsku či Rakousku. Také z tohoto důvodu se dTest rozhodl bojovat proti vysokým cenám tarifů a nevýhodným smluvním podmínkám, které nabízejí mobilní operátoři. Historicky první celonárodní aukce mobilních tarifů je reakcí na tuto situaci. Důkazem, že situace na trhu Čechům opravdu vadí, dokazuje zájem o aukci, kdy se během prvních dní zaregistrovalo přes 30 000 spotřebitelů.

Češi nejsou spokojeni a hromadně se registrují do celonárodní aukce mobilních tarifů.
reklama

Hromadná změna poskytovatele mobilních služeb představuje způsob, jak získat výhodnější cenové i smluvní podmínky. Čím více lidí se zapojí, tím silnější vyjednávací pozici mají, a tím lepší podmínky mohou získat. Každý operátor, který se chce zapojit do aukce vyhlášené dTestem, musí přijmout podmínky, jejichž cílem je ochrana spotřebitele. „Operátoři se zavazují například k tomu, aby v aukci nabízeli smlouvy bez skrytých poplatků na jeden rok bez automatického prodloužení. Podmínkou účasti je také zajištění kvalitního zákaznického servisu,“ říká Martin Černý, ředitel spotřebitelské organizace dTest.

Spotřebitelská organizace dTest spoléhá na silnější vyjednávací pozici v případě vysokého počtu registrovaných. „S ohledem na minulou kampaň „Chci výhodnější energie“, kdy se přihlásilo přes zhruba 55 000 lidí, předpokládáme velký zájem i v oblasti mobilních operátorů. Chceme reagovat a poukazovat na sílící nespokojenost lidí, a narovnat někdy až šokující rozdíly mezi službami v České republice a zahraničí,“ dodává Martin Černý.

Registrace do aukce je zcela nezávazná a bezplatná. Spotřebitelé se mohou registrovat do 9. června, vyplněním jednoduchého formuláře na webu ChciVyhodnejsiTarif.cz.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky