Ženy, pozor z jakých ořechů upečete vánoční cukroví!

Zvolit správné ingredience do cukroví může být občas oříšek. Zvlášť, když chcete upéct svému muži či partnerovi takové ořechové cukroví, které zároveň nepozorovaně zvýší hladinu jeho testosteronu a z mrzutého taťky se tak stane opět muž s velkým „M“. Všechny ořechy si totiž nejsou rovny.

Ilustrační fotografie
reklama

Víte, které ořechy byste měli upřednostnit, nebo dokonce kterým se vyhnout? Několik studií potvrdilo jejich vliv na snížení kardiovaskulárních chorob a zlepšení mozkových funkcí. Ořechy jsou bohaté na vlákninu, obsahují důležité aminokyseliny a mikroživiny. Ale které ořechy jsou prospěšné pro testosteron – mužský hormon?

Do receptů na ořechové cukroví zařaďte:

Makadamové ořechy, označované za krále ořechů, jsou bohaté mastné kyseliny, které jsou důležité pro dobré zdraví, protože pomáhají zlepšovat absorpci různých živin v těle. Podporují tvorbu mužského hormonu a pyšní se řadou vitamínů, minerálů a pozitivních účinků. Oblíbené jsou i pro svoji nasládlou a jemnou chuť.

Para ořechy jsou známé taky jako brazilské ořechy. Mají lahodnou, nasládlou chuť. Najdete v nich zinek, selen, fosfor, vápník, hořčík apod., minerály, které jsou důležité pro testosteron. Posilují imunitní systém, podporují růst svalové hmoty, zlepšují trávicí proces, snižují riziko rakoviny a zvyšují plodnost mužů.

Tygří ořechy – superpotravina plná vitamínů je o něco sladší než mandle. Chutí připomíná kokos a mandle. Tygří ořech je zdrojem fosforu, vápníku, železa, hořčíku, draslíku a vitamínů H, C a E. Ideální nejenom pro zvýšení testosteronu.

Pak je tu ale i druhá skupina ořechů. Jsou to hlavně takové ořechy, které mužům nejvíce chutnají a jsou lehce dostupné. Pokud však sníte většího množství, dojde spíše ke snížení hladiny testosteronu, což má za následek mimo jiné podrážděnost, nechuť, ale i nezájem o intimnosti. Ze seznamu často konzumovaných ořechů byste měli vyškrtnout vlašské ořechy, pistácie i arašídy.

S těmito ořechy opatrně:

Vlašské ořechy jsou bohaté na polynenasycené mastné kyseliny, které zvyšují tvorbu SHBG (globulin vážící pohlavní hormony) o 10 až 20 %, a snižují tak množství volného testosteronu v těle. „Na druhou stranu jsou vlašské ořechy bohaté na arginin podporující tvorbu oxidu dusnatého a tím i erekci. Proto se jim nemusíte úplně vyhýbat, jen to s nimi nepřehánějte,“ říká David Buchta, odborník na zdravý životní styl a optimalizaci testosteronu.

Arašídy – zapomeňte na večery s arašídy u televize. Tyto ořechy sice také obsahují řadu vitaminů a minerálů prospěšných lidskému tělu, ale na tvorbu testosteronu mají spíše negativní vliv. Zejména u těchto ořechů tedy platí „čím méně, tím lépe“. Budete-li je konzumovat po hrstech jako slavná Marfuška, hrozí vám i nadváha či obezita.

Pistácie – i přes značné blahodárné účinky těchto ořechů obsahují pistácie větší množství fytosterolů a je dokázané, že snižují hladinu testosteronu u mužů.

„Všeobecně jsou ořechy bohaté na fytosteroly, které snižují hladinu cholesterolu v těle. Pro mnoho lidí to může znít jako dobrá zpráva, ale téměř všechny hormony v těle (včetně testosteronu) se produkují z cholesterolu. Proto je důležitý vyrovnaný jídelníček,“ vysvětluje odborník. Pokud vám není jídelníček a životospráva vašeho partnera lhostejná, kupte mu vhodné přírodní vitamíny ryze pro muže. Rady jak probudit v „taťkovi“ opět muže nebo recepty na zvýšení testosteronu najdete na primulus nebo na bytmuzem.

Témata: ořechy | vánoce | muži | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky