Většina čínských továren Volkswagenu je opět v provozu

Většina čínských továren německého výrobce automobilů Volkswagen je po odstávce vynucené epidemií nového typu koronaviru opět v provozu. Oznámil to dnes koncern, jehož součástí je rovněž česká automobilka Škoda Auto.

Volkswagen
reklama

Volkswagen podle agentury DPA uvedl, že už obnovil výrobu ve všech továrnách společného podniku s firmou First Automotive Works (FAW) i ve většině továren společného podniku se společností Shanghai Automotive Group (SAIC).

Automobilka rovněž oznámila, že kvůli omezení pohybu v důsledku koronaviru bude v Číně se svými zákazníky více komunikovat prostřednictvím internetu.

Čína je největším automobilovým trhem světa i největším odbytištěm koncernu Volkswagen. Páteční údaje Čínského svazu osobních automobilů (CPCA) ukázaly, že celkový prodej osobních aut v Číně se v první polovině února v důsledku koronaviru meziročně propadl o 92 procent.

Odbory automobilky Škoda Auto tento měsíc vyjádřily obavy, že koronavirus v Číně ohrozí podnikání firmy. Čína je pro Škodu největším světovým trhem. Loni automobilka na čínském trhu dodala o 17 procent aut méně a další pokles v souvislosti s epidemií není podle odborů žádoucí.

Společnost Standard & Poor's (S&P) začátkem února uvedla, že Volkswagen je automobilkou, která je nejvíce vystavena negativním důsledkům epidemie nového koronaviru v Číně. Volkswagen v Číně vyrábí a prodává téměř 40 procent svých vozů.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky