Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Siemens Energy zruší 7 800 pracovních míst

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Společnost Siemens Energy, dodavatel vybavení pro elektrárny, do roku 2025 zruší 7800 pracovních míst, což odpovídá 8,5 procentům celkové pracovní síly. Cílem tohoto kroku je zvýšení ziskové marže a konkurenceschopnosti, uvedla dnes firma.

Siemens Energy se loni oddělila od německé průmyslové společnosti Siemens. Vyrábí plynové turbíny, generátory větrné energie, transformátory a kompresory. Vlastní podíl 67 procent ve firmě Siemens Gamesa zaměřené na turbíny pro větrné elektrárny.

"Energetický trh se výrazně mění, což nám nabízí příležitosti, ale zároveň nám přináší velké výzvy," řekl generální ředitel Christian Bruch. Dodal, že propouštění se uskuteční "sociálně nejodpovědnějším způsobem".

Firma dnes současně oznámila, že snížení nákladů jí pomohlo v prvním fiskálním čtvrtletí vykázat čistý zisk 99 milionů eur (2,6 miliardy Kč) ve srovnání se ztrátou 195 milionů eur před rokem, napsala agentura Reuters.

Témata:  Siemens Energy propouštění lidé

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy