Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Google zavádí nové prvky ochrany soukromí uživatelů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Americká internetová firma Google zavádí nové prvky ochrany soukromí, které se týkají aplikace Google Maps, platformy YouTube a hlasového asistenta. Informoval o tom dnes server CNBC. Velké technologické firmy čelí rostoucí kritice ohledně množství údajů, které o svých uživatelích shromažďují a jak s nimi nacházejí.

Na platformě YouTube bude napříště možné nastavit automatické mazání vyhledávání a historie po určitém čase.

Aplikace GoogleMaps půjde přepnout na anonymní prohlížení, takže pohyby uživatele se nebudou ukládat, i když bude aplikace zapnutá. Tento prvek bude tento měsíc zprovozněn v operačním systému chytrých telefonů Android. Google neuvedl přesné datum, kdy bude dostupný i pro mobilní operační systém iOS, který používají produkty společnosti Apple.

Google dále informoval, že jeho uživatelé budou moci prostřednictvím hlasového příkazu smazat své hlasové vyhledávání.

Pomocí správce hesel půjde dále prověřit, zda jsou hesla stále bezpečná. Nová funkce správce zjistí, zda je heslo slabé, jestli ho uživatel už nepoužíval na jiných webech, anebo zda podle Googlu neuniklo.

Témata:  Google

Související

Aktuálně se děje

15. října 2024 18:09

České školství se mění: Od roku 2025 se zavádí nový obor všeobecné lyceum

Česká vláda oznámila vznik nového středoškolského oboru nazvaného všeobecné lyceum, který bude spuštěn od příštího roku. Tento krok je součástí snahy modernizovat český vzdělávací systém a přizpůsobit ho potřebám společnosti ve 21. století. Novinku v úterý představil premiér Petr Fiala společně s ministrem školství Mikulášem Bekem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Česká inspekce životního prostředí si posvítí na těžaře z Turówa

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) prověřuje, zda těžba v uhelném dole Turów na česko-polské hranici způsobuje ekologickou újmu kvůli dlouhodobému úbytku vody na české straně hranice. Nově ČIŽP do řízení zahrnula také polskou těžařskou společnost PGE. Provozovateli dolu inspekce oznámila, že je účastníkem řízení, a že právě po něm by případně mohla česká strana požadovat prevenci a nápravu ekologické újmy způsobené těžbou. Umožňuje jí to zákon o předcházení ekologické újmě.