Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká pošta navázala spolupráci s čínským Aliexpressem

Česká pošta
Česká pošta
Foto: Facebook

Česká pošta se dohodla na spolupráci s čínským internetovým obchodem Aliexpress. Cílem dohody je, aby se Česká republika v roce 2021 zařadila do skupiny zemí, ve kterých budou zásilky doručovány do deseti dnů od objednání na Aliexpressu. Uvedla to v tiskové zprávě.

V pilotním projektu bude pošta v rámci připravované slevové akce Aliexpresu 11. listopadu doručovat desítky tisíc zásilek e-shopu pro české zákazníky. Balíčky budou odeslány přes speciální celní překladiště v Belgii a dostanou se tak k zákazníkům rychleji, typicky do dvou týdnů od objednání.

"Při aktuální slevové akci jde o pilotní spolupráci, jejímž cílem je co nejrychlejší dodání zboží koncovým zákazníkům. Proto budou objednávky odesílány jako vnitrostátní zásilka v rámci ČR. Spolupráce s Českou poštou je pro tento globální e-shop logická, protože nabízíme nejširší logistickou síť v Česku," uvedl manažer mezinárodního obchodu České pošty Martin Hurda.

Při doručení prostřednictvím České pošty budou mít zákazníci jistotu, že zásilka nebude zatížena dodatečnou daní z přidané hodnoty nebo clem, protože balíky budou předem propuštěny do volného oběhu v rámci EU v Belgii. Pro zákazníky se při nákupech nic nemění, postup zadávání objednávek přes Aliexpress zůstane stejný.

AliExpress byl spuštěn v roce 2010 a kromě Číny je velmi populární v Rusku, Spojených státech, Brazílii, Španělsku a ve Francii. Rádi na něm nakupují i Češi. Loni v srpnu otevřel první kamennou prodejnu v Evropě poblíž Madridu.

Témata:  Česká pošta Aliexpress

Související

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Jozef Síkela

Vláda navrhne eurokomisařem za Česko Jozefa Síkelu

Vláda Petra Fialy nabídne staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové jako eurokomisaře za Českou republiku současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. O jeho nominaci rozhodla na poslední schůzi před vládními prázdninami ve středu 24. července 2024. Začátku schůze byl přítomen i prezident republiky Petr Pavel.