Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co se nejvíce draží v exekučních dražbách?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Podle statistiky Exekutorského úřadu Přerov JUDr. Lukáše Jíchy, jednoho z největších dražitelů exekučně zabaveného majetku v ČR, tvoří zhruba 40 % dražených movitých věcí elektronika.

V této kategorii jde o různé druhy televizorů, počítačů, herních konzolí, audio a video techniky, digitálních fotoaparátů, kamer atd. Druhou poměrně velkou skupinu tvoří předměty z kategorie hobby, následuje nářadí pro dům a zahradu, sportovní náčiní a pomůcky. Podíl v dražbě movitých věcí zastávají také motorová vozidla, kterých se každý měsíc draží kolem 30.  

Měsíčně dražíme zhruba devět set movitých věcí a za skoro sedmnáctiletou existenci přerovského úřadu jsme jedněmi z největších dražitelů v ČR, uvádí soudní exekutor Lukáš Jícha a dodává: „Díky poměrně vysoké návštěvnosti dražeb a dosaženým výtěžkům se nám daří uspokojovat zájmy věřitelů. Nejčastěji dražíme elektroniku – ta tvoří převážnou část zpeněžitelných předmětů, které u dlužníků nalézáme.“ 

Konkrétní skladba dražených položek je následující: Ostatní elektronika 20,1 %, PC, notebooky, herní konzole 19,9 %, hobby 19 %, nářadí 12,7 %, motorová vozidla 4,8 %, sportovní náčiní a pomůcky 4,2 %, nábytek 4,1 % a starožitnosti 3,5 %.

„V pořadí další dražba zabaveného majetku, kde se mimo elektroniky a aut můžete těšit třeba i na hudební nástroje, sportovní potřeby, vybavení pro zahradní kutily, je plánována na tento pátek 17. 3. 2017 v areálu exekučních skladů v Čekyni u Přerova,“ dodává Jícha.

Témata:  dražba exekuce soudy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy