Sražení vládce Sazky nebylo asi náhodné. Chtějí ho zlikvidovat?

Nehoda, při které osobní auto v úterý dopoledne srazilo insolvenčního správce Sazky Josefa Cupku, nemusela být náhodná, Cupka už proto kontaktoval policii. Ve středu o tom informovala Cupkova mluvčí Lenka Angelika Tichá.

660
reklama

Nehoda insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky, která se odehrála včera v dopoledních hodinách na Karlově náměstí, nemusela být náhodnou. Způsob jakým se incident odehrál, se standardní běžné nehodě podle svědků nepodobá. Stříbrné auto značky Škoda zastavilo před přechodem a až poté, co Cupka došel přibližně do poloviny vozovky, se vůz náhle rozjel. Řidič ruské národnosti také po nárazu ihned nezastavil, ale vláčel správce na kapotě vozu několik metrů," popsala nesrovnalosti nehody Tichá.

Podle ní Cupka ve středu na základě podezření, že nešlo jen o běžnou nehodu, oznámil podrobnosti Policii ČR. To ale mluvčí pražské policie Eva Kropáčová popřela. Cupku podle ní ve středu dopoledne kontaktovali dopravní policisté sami a ptali se jej, zda by nehodu přece jen nechtěl nahlásit nebo podat trestní oznámení. Cupka to podle ní odmítl, policie tak zatím případ nevyšetřuje.

"Událost se jeví velmi nestandardně také v kontextu s tím, že tým insolvenčního správce má signály, že se připravuje na insolvenčního správce jako současného šéfa Sazky diskreditační kampaň, která by se mohla v médiích objevit už příští týden," dodala Tichá.

Insolvenčnímu správci Cupkovi už v souvislosti se Sazkou v minulosti někdo vyhrožoval. Před prvním jednáním věřitelského výboru v květnu dostal Cupka anonymní dopis s výhrůžkou, že v Národním domě ve Vinohradech, kde se schůze konala, vybuchne bomba. Budovu proto před konáním schůze důkladně prohledali policejní pyrotechnici. Žádnou bombu však nenašli.

Témata: sazka

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky