Ženy musí vydělávat méně než muži. Jsou slabší a méně inteligentní, řekl europoslanec

O pořádný skandál se postaral polský europoslanec Janusz Korwin-Mikke. Tvrdí, že ženy vydělávají méně než muži, protože nejsou tolik inteligentní, čímž si zadělal na velký problém.

Ilustrační fotografie
reklama

Není tajemstvím, že ženy mají na stejných pozicích v mnoha případech menší plat, než muži. To bylo ostatně i předmětem středečního zasedání europarlamentu v Bruselu.

Na plenárním zasedání vystoupil i europoslanec Korwin-Mikke, který podle svých slov chápe, proč jsou mezi muži a ženami platové rozdíly. "Ženy musejí logicky vydělávat méně než muži. Jsou totiž slabší, menší a méně inteligentní, proto musí vydělávat méně," uvedl.

Tím ale europoslanec, který není členem žádné frakce a zastupuje v parlamentu stranu Svoboda, pobouřil řadu lidí. Předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani v reakci jeho slova upozornil, že na základě stížnosti zahájil interní vyšetřování.

Politikovi nyní hrozí několik možných trestů. Mezi nimi i výtka, finanční pokuta, nebo dočasné zbavení hlasovacích práv či zákaz účasti na zasedání parlamentu.

Nejde však o první skandál, za kterým tento europoslanec stojí. Už dříve se dostal do podvědomí veřejnosti díky rasistickým výrokům, urážkám migrantů nebo hajlování přímo v zasedacím sále. Výjimkou není ani fyzické napadání svých oponentů.

Témata: ženy | práce | EU | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky