Elektronická evidence tržeb klepe na dveře

Společnost MIBCON, jedna z nejvýznamnějších českých poradenských společností v oblasti podnikových řešení postavených na platformě SAP, představuje balíček EET na míru - mib:EET.

Restaurace, ilustrační fotografie
reklama

Od 1. listopadu běží EET ve zkušebním provozu, na začátku prosince začne platit v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb, od 1. března 2017 se budou muset zapojit i podnikatelé ze segmentu maloobchodu a velkoobchodu. Pokud si firmy nevystačí s jednoduchou aplikací pokladního systému a mají implementovaný ERP systém SAP, mohou pro hladké zvládnutí EET využít mib:EET. Tento univerzální balíček nejen obstará úkony dané zákonem, ale zahrnuje také reportingové funkce a ohlídá realizaci transakcí.

„Pro firmy, které využívají podnikový systém SAP, jsme připravili řešení pro jednoduché zvládnutí elektronické evidence tržeb,“ říká Jan Holík, předseda představenstva společnosti MIBCON. „Aby tento balíček opravdu odpovídal potřebám našich zákazníků, zrealizovali jsme v průběhu srpna průzkum jejich požadavků. Na základě jeho vyhodnocení jsme pak své řešení upravili do konečné podoby. V několika společnostech mib:EET již v současné době implementujeme.“

Balíček mib:EET, jak je řešení MIBCON pro zvládnutí elektronické evidence tržeb nazváno, lze transportovat přímo do SAPu. Jeho implementace je tedy jednoduchá. Eviduje tržby a komunikuje s centrálním systémem pro elektronickou evidenci tržeb ministerstva financí. O komunikaci se serverem ministerstva financí se stará non SAP komponenta Fiscal Service, kterou je možné buď nainstalovat přímo na hardware zákazníka, nebo ji MIBCON poskytne jako cloudovou službu.

Aplikace obstarává nejen úkony požadované zákonem, ale zahrnuje i reportingové funkce a kontrolní mechanismy, které upozorňují na případné chybné či neodeslané transakce a pohlídají zákonné lhůty pro dodatečné odeslání. S výjimkou maloobchodního prodeje prostřednictvím pokladních systémů zahrnuje řešení všechny standardní obchodní procesy, jako jsou hotovostní úhrady faktur, pokladní deník, evidenci platby kartou a další.

Základ mib:EET je univerzální, připravený „na klíč“. Při jeho návrhu v MIBCONu mysleli i na případné specifické potřeby jednotlivých zákazníků. Řešení je proto navržené modulárně, aby bylo možné jeho části jednotlivým klientům na míru flexibilně doprogramovat, a současně také nechat otevřenou cestu k případným změnám v budoucnu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky