Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Platební systém eKasa od O2 končí, po omezení EET přišel o většinu klientů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Platební systém eKasa od operátora O2 ke 25. říjnu skončí. Operátor na svém webu oznámil, že služba bude ukončena z technických důvodů. Blíže to firma neupřesnila. Podle serveru E15.cz eKasa, která poskytovala podnikatelům evidenční pokladny, přišla po omezení elektronické evidence tržeb (EET) během pandemie nemoci covid-19 o většinu klientů.

Služba eKasa byla původně lídrem trhu s evidenčními pokladnami a měla asi 20.000 klientů. Podle serveru ale nyní má zhruba 3000 klientů. "eKasa, která patřila dlouhou dobu mezi přední pokladní systémy v Česku, vyčerpala po čtyřech letech svůj potenciál a dodavatel řešení nedokázal přijít s dlouhodobou produktovou vizí," řekla serveru k ukončení služby manažerka finančních služeb O2 Markéta Gasiorovičová.

Zbývajícím klientům nabízí O2 přechod na systém firmy Storyous spojený s nákupem nových pokladen. Před koncem eKasy si musí podnikatelé zálohovat data, protože po ukončení služby v pondělí už to podle O2 nebude možné.

Témata:  O2 EET (elektronická evidence tržeb) Peníze

Související

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Jozef Síkela

Vláda navrhne eurokomisařem za Česko Jozefa Síkelu

Vláda Petra Fialy nabídne staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové jako eurokomisaře za Českou republiku současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. O jeho nominaci rozhodla na poslední schůzi před vládními prázdninami ve středu 24. července 2024. Začátku schůze byl přítomen i prezident republiky Petr Pavel.