Opencard, Blanka a další. Komentátor varuje před okrádáním

Publicista a politický komentátor Miroslav Macek upozorňuje na okrádání státu. Nebýt jeho, nevznikly by podle něj některé velké kauzy.

Ilustrační fotografie
reklama

"Správně, soudruhu prezidente! Stát se okrádat nemá! Vždyť z čeho by se pak financovala Opencard, stavěla Blanka a vyplácely odměny těm, co dřou jako koni? Kupříkladu Radmila Kleslová, blízká spolupracovnice Andreje Babiše a místopředsedkyně hnutí ANO, inkasuje měsíčně sto tisíc korun od polostátní společnosti ČEZ. Pokud byste si nemohl vzpomenout, to je ta příslušnice StB od roku 1986..." glosuje Macek.

Zaujala jej i zpráva: Vláda Bohuslava Sobotky usnesením č. 970 ze dne 24. 11. 2014 uložila ministru školství zabezpečit v letech 2015 až 2019 úhradu nákladů spojených s financováním dvou doktorandských stipendií bývalé ministryni zahraničních věcí USA a americké občance Madeleine Albrightové. Úhrada stipendia má být do výše Kč 1,085.000,- Kč ročně. "Vzhledem k délce studia od roku 2015 do roku 2019 (4 roky) činí celková výše uhrazených nákladů na stipendium Madeleine Albrightové 4.340.000,- Kč." dodal.

Děti do osmi let věku nesmí samy podle nejnovějšího bezpečnostního nařízení Evropské unie nafukovat obyčejné balónky. Potřebují k tomu dozor plnoletých osob. Bez jejich přítomnosti nesmí děti ani foukat do frkaček. Ty jsou nově vedeny jako nebezpečné pro všechny děti do 14 let. Na nařízení, které již vstoupilo v platnost, upozornil britský deník Daily Telegraph. "U takových zpráv vždy váhám, zda jsou pravdivé nebo jde o žert na úkor bruselských bolševiků. Bohužel to ve většině případů je pravda..." dodává komentátor.

Témata: CZK | macek, miroslav

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky